Generic selectors
Jen přesné shody
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Filtrovat podle kategorií
Apple
Asus
Auta
Auta a motocykly
Auto-moto
Banky
Bezdrátová sluchátka
Brokeři
Cestování
Chytré hodinky
Čisticí prostředky
Doplňky stravy
Dualtron
Dům a zahrada
Dům a zahrada
E-shopy a internetové služby
Elektrokoloběžky
Elektronika
Energetika
Epilátory
Filmy
Finance
Firmy
Hotely
Hry
Hry, filmy, seriály
Investiční platformy
Jídlo
Jídlo, doplňky stravy, zdraví
Keto diety
Knihy
Kosmetika
Kosmetika
Krypto burzy
Léky
Mobilní telefony
Móda, oblečení, doplňky
Nákupní galerie
Nápoje
Nezařazené
Nothing
Operační systémy
Ostatní internetové služby
Podvodné a rizikové e-shopy
Pojišťovny
Poradenství
Poskytovatelé internetu, digitální televize a mobilních služeb
Poskytovatelé půjček
Reality
Realme
Samsung
Seriály
Seznamky
Software
Stavebnictví
Vsett
Xiaomi
Xiaomi
RECENZISTE.CZ | Prověřené odborné recenze z autoritativních zdrojů
Generic selectors
Jen přesné shody
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Filtrovat podle kategorií
Apple
Asus
Auta
Auta a motocykly
Auto-moto
Banky
Bezdrátová sluchátka
Brokeři
Cestování
Chytré hodinky
Čisticí prostředky
Doplňky stravy
Dualtron
Dům a zahrada
Dům a zahrada
E-shopy a internetové služby
Elektrokoloběžky
Elektronika
Energetika
Epilátory
Filmy
Finance
Firmy
Hotely
Hry
Hry, filmy, seriály
Investiční platformy
Jídlo
Jídlo, doplňky stravy, zdraví
Keto diety
Knihy
Kosmetika
Kosmetika
Krypto burzy
Léky
Mobilní telefony
Móda, oblečení, doplňky
Nákupní galerie
Nápoje
Nezařazené
Nothing
Operační systémy
Ostatní internetové služby
Podvodné a rizikové e-shopy
Pojišťovny
Poradenství
Poskytovatelé internetu, digitální televize a mobilních služeb
Poskytovatelé půjček
Reality
Realme
Samsung
Seriály
Seznamky
Software
Stavebnictví
Vsett
Xiaomi
Xiaomi

Apple iPhone 13

Recenze a hodnocení: 85 %

iphone 13 recenze

Popis Apple iPhone 13

Mobilní telefon – 6,1″ Super Retina XDR 2532 × 1170, procesor Apple A15 Bionic 6jádrový, RAM 4 GB, interní paměť 256 GB, zadní fotoaparát 12 Mpx (f/1,6) + 12 Mpx (f/2,4), přední fotoaparát 12 Mpx, optická stabilizace, GPS, Glonass, NFC, LTE, 5G, Lightning port, voděodolný dle IP68, single SIM + eSIM, neblokovaný, rychlé nabíjení 20W, bezdrátové nabíjení 15W, baterie 3240 mAh, iOS 15.

Hlavní výhody

  • Výkonný čip A15 Bionic
  • Vylepšený fotoaparát
  • Vylepšená výdrž baterie
  • Zdvojnásobena základní velikost úložiště
  • Výřez v displeji je menší
  • Displej – podání barev

Hlavní nevýhody

  • Jen 60Hz displej
  • Limitovaná rychlost bezdrátového nabíjení
  • Přítomnost Lightning portu – uvítal bych USB-C

Kde se prodává nejlevnější

Graf vývoje ceny

TOP 5 nejoblíbenějších produktů v kategorii mobilní telefony



Odborné recenze

95 %

Dotekomania.cz: iPhone 13 – posun k dokonalosti

iPhone 13 skutečně přináší drobné změny a vylepšuje to, co již bylo pro většinu lidí nejlepším řešením. Obzvláště se mi líbí delší výdrž baterie. Nedoporučoval bych, aby majitelé loňské generace přecházeli na řadu iPhone 13. Naopak vlastníte-li starší modely, například iPhone 11, iPhone 13 stojí minimálně za zvážení.

Troufám si tvrdit, že mnoho lidí nebude lákat menší výřez v displeji. Co na iPhonu 13 skutečně vyniká, je fotoaparát. Výkon při slabém osvětlení je nyní ještě lepší a funkce výpočetní fotografie, jako je režim Cinematic a fotografické styly, napínají svaly A15 Bionic způsoby, které jdou nad rámec standardů. Jsem také upřímně rád, že Apple zdvojnásobil počáteční úložiště na 128 GB. Do budoucna bych rád viděl rychlejší nabíjení – ať už přes USB-C nebo MagSafe – a také 120Hz displej. 

Sečteno a podtrženo, iPhone 13 je fantastický telefon a zvyšuje laťku toho, co si myslíte, že telefon s fotoaparátem dokáže. Přečíst celou recenzi…

iPhone 13 - posun k dokonalosti [recenze] - Dotekomanie.cz. Dotekomanie.cz - vše o mobilech a tabletech [online]. Dostupné z: https://dotekomanie.cz/2021/10/iphone-13-posun-k-dokonalosti-recenze/

 

90 %

Mobilenet.cz: Apple iPhone 13 – inovátor? Ani omylem

iPhone 13 je sice o 6 tisíc korun levnější (ve stejné paměťové variantě) než iPhone 13 Pro, což je takřka čtvrtina jeho pořizovací ceny, přesto mě nenapadá mnoho důvodů, proč si raději nepřiplatit za iPhone 13 Pro, jenž nabídne nové fotoaparáty (včetně teleobjektivu) i moderní 120Hz displej.

Spíše než na iPhone 13 bych v rámci základních modelů (bez přídomku Pro) cílil na iPhone 13 mini, který je ještě menší, výbavu má však (snad až na mírně pomalejší nabíjení MagSafe) shodnou s iPhonem 13 a přitom je levnější. Alternativně bych zvážil nákup staršího (levnějšího) iPhonu 12. Přečíst celou recenzi…

Recenze Apple iPhone 13 – Inovátor? Ani omylem | mobilenet.cz. mobilenet.cz – Mobilní telefony, notebooky a technologie budoucnosti [online]. Copyright © 2022 24net s.r.o. Všechna práva vyhrazena. [cit. 29.06.2022]. Dostupné z: https://mobilenet.cz/clanky/recenze-apple-iphone-13-inovator-ani-omylem-44677
90 %

Smartmania.cz: Recenze iPhone 13: skvělé fotoaparáty a konečně slušná výdrž

I když iPhone 13 nepřišel s větší designovou obměnou, jedná se o špičkově zpracovaný telefon, který dokáže v mnohém zaujmout. Design je věcí vkusu, ale dle mého názoru mohly být alespoň rámečky okolo displeje tenčí a výřez ještě menší. Displej je perfektní a vytknout mu lze pouze základní 60Hz obnovovací frekvenci a chybějící Always-on.

Fotoaparát pořizuje skvělé fotografie a výtečná videa. Určitě přijde vhod i noční režim, ovšem škoda chybějícího optického zoomu. Cena iPhonu 13 začíná na částce 23 tisíc korun, což je nižší startovní cena než u iPhonu 12. Meziroční upgrade nedává příliš smysl, ale pokud vlastníte iPhone 11 nebo starší model, nabízí třináctka řadu lákadel pro koupi. Přečíst celou recenzi…

Recenze iPhone 13: skvělé fotoaparáty a konečně slušná výdrž. SMARTmania.cz – Váš průvodce světem technologií [online]. Copyright © 2005 [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://smartmania.cz/recenze-iphone-13-skvele-fotoaparaty-a-konecne-slusna-vydrz/
90 %

Jablickar.cz: Recenze iPhone 13: Skvělý model s povedenými změnami

Je tedy iPhone 13 plnohodnotným nástupcem loňské „dvanáctky,“ anebo má své mezery, bez kterých to zkrátka nepůjde? Zároveň se ještě nabízí otázka, zdali je tento telefon vůbec hoden cenovky téměř 23 tisíc korun. Obecně na tom iPhone 13 není vůbec špatně – nabízí dostatečný výkon, pyšní se kvalitním displejem, umí se postarat o kvalitní fotografie i videonahrávky a špatně na tom není ani z hlediska výdrže baterie. Tomuto kousku tak nelze upřít, že se jedná o parádní telefon s řadou skvělých možností, ale…

Má to jeden háček. Když telefon představíme obecně, tak se jeví jako perfektní možnost za zmiňovaných 23 tisíc korun. Když jej ale postavíme vedle loňského iPhonu 12, tak už tak skvěle nevypadá. Oproti „dvanáctce“ totiž přináší minimum inovací, bez kterých bych se já osobně klidně obešel.

Obecně bych kvůli tomu iPhone 13 spíše označil za iPhone 12S. Nejzajímavější novinkou je totiž jen filmařský režim, který ale bohužel prakticky nikdo z nás nevyužije, a přecházet na novou generaci například jen kvůli kapánek menšímu výřezu či lehce větší baterii mi osobně smysl nedává.

Úplně jiná písnička je to však v případě, kdybych hledal náhradu za iPhone 11 a starší. V takovém případě se právě „třináctka“ jeví jako ta úplně nejlepší varianta, která mimo tradičních novinek potěší i dvojnásobným úložištěm (v případě základního modelu). Kdyby však Apple vsadil na 120Hz ProMotion displej i u klasické „třináctky,“ rozhodně by si tím dokázal získat přízeň podstatně větší skupiny jablíčkářů. Následně by byl ale problém v tom, že by iPhone 13 Pro byl prakticky bez své hlavní novinky. Přečíst celou recenzi…

Recenze iPhone 13: Skvělý model s povedenými změnami – Jablíčkář.cz. Jablíčkář.cz - Apple magazín [online]. Copyright © Všechna práva vyhrazena [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://jablickar.cz/recenze-iphone-13-skvely-model-s-povedenymi-zmenami/
75 %

Recenze iPhone 13 (mini): Skvělý prcek a nudný brácha

Při pohledu na nabídku Applu dávají všechny volby ve výbavě, vylepšeních a nevylepšeních, v iPhonu 13 smysl. Je logické, že Pro modely musejí být lepší v nějakých zásadních oblastech a nabízet něco víc. Takové to pozlátko pro ty z nás, kteří chtějí od telefonu to nejlepší. Tomu rozumím. Proto mi vůbec nevadí, že tu není 120Hz displej nebo teleobjektiv. Tohle je lidovější iPhone, a tak nemusí všechny ty nejlepší funkce, jaké umí Apple do telefonu dát.

Problém je, že ostatní telefony na trhu za stejnou cenu takové kompromisy nemají. Hned teď si můžete koupit mnohem levnější stejně velkou Galaxy S21. Která má teleobjektiv, nebo 120Hz displej, nebo USB-C a nemá výřez, ale to je jedno. Za chvíli bude Galaxy S22 s 50Mpx hlavním foťákem, a ještě lepší teleobjektivem. A pokud vám nevadí velký displej, OnePlus 9 Pro je teď za 21 tisíc korun a při pohledu na něj si osobně říkám iPhone 13 kdo? Jasně, u nás nižší cena 22 990 korun a 128GB v základu je super, konečně. Ale tak trochu s křížkem po funuse. Za to nemůžu iPhony vyzdvihovat, jen už za to nebudu Apple kritizovat.
Většina lidí, kteří se rozmýšlejí mezi iPhonem a nějakým Android telefonem se ale stejně na tyhle recenze nedívá tak často, jak si myslíte. Většina sledujících u recenzí iPhonů jsou Androiďáci, kteří se chtějí zase porafat v diskuzi o tom, jak stojí Apple za pytel. I když stojí každý výrobce v něčem za pytel. A druhá mnohem početnější sorta sledujících recenze iPhonů jsou pak ti, kteří mají některý s předchozích iPhonů a chtějí vědět, jestli stojí ten nový za upgrade a do Androidu nikdy nepůjdou.

A pro ty mám stejný vzkaz jako loni. Máte předchozí generaci? Tedy iPhone 12? Nekupujte iPhone 13. Ano, hlavní foťák je lepší, ale ne o tolik. Baterka je fajn, ale ta už byla dobrá a menší výřez skoro nepoznáte v běžném používání. Jediný pádný argument mají majitelé 12 mini, jelikož u toho oceníte každých pár minut baterie navíc. Tam vidím důvod, proč by někdo i po jednom roce přešel. Obzvláště, když tohle je s největší pravděpodobností poslední rok, kdy dostaneme mini. Příští rok má být iPhone 14 a levnější 6,7palcový iPhone 14 Max, takže tohle je ten nejlepší malinkatý vlajkový iPhone, jaký asi kdy dostaneme, tak proč ho nevzít.
I já musím říct, že kdybych nechtěl už 120Hz displej a teleobjektiv, tak bych hned po recenzi prodal iPhone 12, přidal nějaké 5 tisíce navíc a koupil 13 mini s těmi 128 GB v základu. Dostal bych menší telefon a neudělal bych žádný krok zpět. Prostě bych si zaplatil za luxus mít to vše v menším těle. iPhone 13 mini je to, v co jsme doufali loni.

Vážně jsem byl pravidelně v úžasu, že s tak malým telefonem jsem mohl konečně pohodlně žít, a nejen ho pohodlně ovládat. Když strach o procenta baterky zmizí, když ten největší kompromis zmizí, tak je to vážně mnohem lepší zážitek. Takže za mě je iPhone 13 mini příkladem, jak může jedno velké vylepšení a fakt, že jde o poslední telefon vymírajícího druhu, pozvednout celé zařízení na jinou úroveň. Zatímco základní iPhone 13 je podle mě jedním z nejzbytečnějších telefonů letošního roku. Ale stejně se bude prodávat víc než mini. To zabolí. Přečíst celou recenzi…

Recenze iPhone 13 (mini): Skvělý prcek a nudný brácha - Techarena.cz. Techarena.cz [online]. Copyright © 2000 [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://www.techarena.cz/recenze-iphone-13mini-skvely-prcek-a-nudny-bracha/a-5303/
80 %

Recenze iPhone 13: Povedený nástupce loňského oblíbence

Jak je na tom tedy nový iPhone 13? Nabízí letošní novinka dostatek vylepšení oproti starším generacím a je tak hodna téměř 23 tisíc korun, anebo se spíše vyplatí si počkat na příští generaci? Pojďme to nejprve zhodnotit obecně. iPhone 13 je bezesporu parádním telefonem, který se může pochlubit řadou nejrůznějších funkcí a vychytávek. Potěšit u něj dokáže především kvalitní displej, vylepšená fotosoustava spolu s optickou stabilizací obrazu s posuvem snímače, zajímavý filmařský režim a zdvojnásobení základního úložiště. Z tohoto úhlu pohledu se bezesporu jedná o výborný kousek, který za to rozhodně stojí.

Když se na to ale podíváme z trošku odlišné strany, tak už to taková chvála nebude. V porovnání s loňským iPhonem 12 to totiž taková sláva není a po právu se nabízí otázka, zdali se vůbec vyplatí z tohoto kousku přejít na letošní „třináctku.“ Osobně si myslím, že letošní iPhone 13 je spíše hoden označení 12S. Jeho nejzajímavější novinkou sice je filmařský režim, ale jak již bylo uvedeno výše, má to jeden háček – jako běžný uživatel jej prakticky nikdy nepoužijete. Z tohoto důvodu je spekulativní, zdali má přechod vůbec smysl.

Upgrade na iPhone 13 mi dává smysl v případě, kdy vlastníte některý ze starších jablečných telefonů – například model X, XS či 11 (Pro). V takovém případě se na to už koukám z úplně jiné strany a dovolím si tvrdit, že přechodem na „třináctku“ rozhodně neprohloupíte. Zároveň tím ale neodsuzuji přechod z 12 na 13, obzvláště tedy v případě, kdy vlastníte iPhone 12 se základním, tedy 64GB úložištěm. Ještě větší smysl mi pak dává koupě modelu Pro, a to především kvůli jeho 120Hz ProMotion displeji. Sečteno podtrženo, iPhone 13 se dle mého názoru Applu povedl. Cupertinský gigant opět vsadil na praktický design, vylepšil výkon zařízení a dokázal skvěle odpromovat telefon s minimem novinek. Zároveň bych ještě rád pochválil provedení (PRODUCT)RED, které se letos společnosti významně povedlo a vypadá skutečně atraktivně. Přečíst celou recenzi…

Recenze iPhone 13: Povedený nástupce loňského oblíbence – Letem světem Applem. Letem světem Applem - Apple magazín [online]. Copyright © Všechna práva vyhrazena [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://www.letemsvetemapplem.eu/2021/10/03/recenze-iphone-13/
91 %

iPhone 13 (RECENZE): revoluční není, přináší ale povedená vylepšení

iPhone 13 je takový, jaký každý čeká, že nový iPhone bude. Apple mu opět vtiskl několik vylepšení prakticky ve všech směrech. Kromě bezchybného zpracování, výkonu a povedeného vzhledu (i zejména v nové barvě) je to i opět celkově o něco schopnější fotoaparát.

Výrobce navíc solidně zapracoval i na výdrži. Nemá ale 120Hz displej, rovněž v rychlosti nabíjení má co dohánět a možná chybí nějaká výraznější nová vychytávka, která by více charakterizovala „třináctkovou“ řadu a která by ještě více nalákala nové zákazníky. Jiné chyby ale nemá, a pokud chcete nejnovější iPhone běžné velikosti a nepožadujete pokročilejší technologie a funkce při focení, iPhone 13 bude jasnou a lehce obhajitelnou volbou. Přečíst celou recenzi…

iPhone 13 (RECENZE): revoluční není, přináší ale povedená vylepšení [online]. Dostupné z: https://www.alza.cz/iphone-13-recenze

Odborné video recenze

70 %

Apple iPhone 13 (RECENZE) – Inovátor? Ani omylem!

iPhone 13 se profiluje jako cenově dostupnější volba pro ty, kteří si nevystačí s 5,4″ displejem verze mini, ale zároveň mají omezený rozpočet. Vyplatí se nákup základního iPhonu 13, nebo byste měli raději připlatit za variantu s přídomkem Pro? Na to odpoví tato recenze.

Apple iPhone 13 (RECENZE) - Inovátor? Ani omylem! - YouTube. YouTube [online]. Copyright © 2022 Google LLC [cit. 29.06.2022]. Dostupné z: https://www.youtube.com/watch?v=ITycNQEh1Kw&t=273s
80 %

iPhone 13: vše, co potřebujete vědět (recenze, 4K)

iPhone 13 je skvěle vybavený smartphone, který láká na špičkové fotografie a video. Nabízí také slušnou výdrž baterie, výborný displej s menším výřezem a vyšší paměťové varianty.

iPhone 13: vše, co potřebujete vědět (recenze, 4K) - YouTube. YouTube [online]. Copyright © 2022 Google LLC [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://www.youtube.com/watch?v=f35FrvX5qlw
90 %

Apple iPhone 13 (recenzia)

Písať sem čokoľvek je asi úplne zbytočné. Všetko podstatné sa dozviete vo videu.

Apple iPhone 13 (recenzia) - YouTube. YouTube [online]. Copyright © 2022 Google LLC [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://www.youtube.com/watch?v=I-snQYTx1do
90 %

Neobjednávej Apple iPhone 13 (Pro) dokud neuvidíš toto video!

Apple včera představil nové iPhony 13, 13 mini, 13 Pro a 13 Pro Max. Stojí za to a je všechno zlato co se třpytí? Mrkni na první dojmy z konference!

Neobjednávej Apple iPhone 13 (Pro) dokud neuvidíš toto video! - YouTube. YouTube [online]. Copyright © 2022 Google LLC [cit. 30.06.2022]. Dostupné z: https://www.youtube.com/watch?v=CWTu96fZvEI

Aktuálně nejlepší mobilní telefony



Hodnocení a recenze uživatelů

4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 z 5 hvězd (dle 3 hodnocení)
Excelentní67%
Velmi dobrý33%
Průměr0%
Slabý0%
Odpad0%

Mám miniho

Rated 5 out of 5
30. 7. 2022

Mám iPhone 13 mini, což je hodně podobný telefon a velká spokojenost. Tento telefon je prostě držák, má dobrou výdrž, skvělé foťáky a dostává vás do celého ekosystému Applu. Je to dobrý telefon.

iOvce z Brna

Dobrý ale drahý telefon

Rated 4 out of 5
15. 7. 2022

Líbí se mí, ale ta cena…mohl by být levnější.

iOvce

Pecka telefon

Rated 5 out of 5
15. 7. 2022

Mám a nedám na něj dopustit

Jablíčkář Blansko